Space management

Sådan får du mest ud af dine faciliteter

Udnyt kontoret og arbejdspladsen bedre med viden og data

Med RoomAlyzer får du blandt andet overblik over: 

 • Borde: Mål på, hvor meget I bruger jeres borde. Kan nogle sløjfes? Eller er der lokaler, hvor I faktisk mangler borde? Vores sensorer kan kobles direkte til jeres bookingsystem. 

 • Mødelokaler: Sidder der 2 eller 12, når lokalet bliver brugt? Har I for mange eller for få mødelokaler? Kunne de laves om til noget andet eller måske opdeles i flere lokaler?

 • Kontorer: Hvor mange bruger de store kontorer? Måske kan I nøjes med et mindre og billigere lejemål? Eller leje en etage ud til andre. Kunne du bruge dine arealer bedre og udnytte dem mere effektivt og bruge pengene på noget andet?

 • Foreningslokaler: Bliver de brugt hele tiden, som foreningen måske siger, eller bare nu og da? Kan flere foreninger dele et lokale? 

 • Undervisningsrum: Har vi ledige lokaler? Hvor mange bruger reelt lokalerne, når der er timer?

 • Haller: Kan der skrues ned for varmen på bestemte dage? Eller findes plads til andre hold?

Space management med diskrete sensorer og enkle data

Med vores sensorer og data kan du på kort tid få et overblik over, hvor godt din arbejdsplads udnytter jeres samlede areal - og dermed spare penge, optimere indretningen og arbejde med ESG og bæredygtighed.

Vi kan både hjælpe dig med at måle på lokale-niveau med vores RoomAlyzer MINI og på bord-niveau med vores lillebitte MICRO bordsensor, der med sin vægt på bare tre gram er markedets mest diskrete sensor. Alle data samles ét sted. Du får sammenlignende oversigter, heatmaps og analyser, der viser dig, hvilke af dine faciliteter der bliver brugt mest/mindst - og meget mere. Alle data er enkle og sætter dig i stand til at handle og få mest ud af jeres areal.

MICRO bordsensor - en lille og effektiv trådløs sensor med lang batteritid

Hvis du gerne vil måle på, hvor meget I reelt bruger jeres borde og mødelokaler, er MICRO bordsensor den optimale løsning. De bittesmå sensorer er ikke større end frimærker, og de monteres hurtigt og nemt under bordene. Herfra sender de trådløst og giver dig overskuelige data i RoomAlyzer-systemet. Data vises både med tal, grafer og i forskellige statistikker og analyser, alt efter hvad du har brug for. Samtidig kan du bruge tags til at følge bestemte grupper af sensorer. Du kan også få data sendt videre til f.eks. det bookingsystem, du bruger.

Sensorerne har otte års batterilevetid og finder vej til nettet via en Cloud Connector, som håndterer mange borde og kvadratmeter på gang. Bortset fra det er du helt fri for ledninger. Intet af det skal ind over dit wifi, så løsningen er lige til at sætte op og gå i gang med.

Som facility manager og driftsansvarlig er det mange steder blevet sværere at vurdere: Hvor meget plads har vi reelt brug for? Vi har været igennem en forandring, der gør, at mange af os arbejder mere hjemme og derfor ikke er så meget på kontoret, som vi engang var. Nogle af os er måske også tit på landevejen og i det hele taget andre steder end i kontorlokalet. 

Uanset hvad der er årsagen, så går du som driftsansvarlig måske rundt med en idé om, at dine mødelokaler, kontorer og skriveborde kunne udnyttes mere effektivt, hvis du havde viden om, hvor meget de reelt bliver brugt. Her kan vores sensorer give dig et retvisende billede af, hvor meget eller hvor lidt dine kvadratmetre og borde egentlig bliver brugt - og hvornår på ugen eller hvornår på døgnet. Alle data samles i RoomAlyzer-systemet og kan også sendes videre til de systemer, du arbejder med i forvejen. Det betyder, at du får dokumentation, som du kan bruge, når du skal argumentere for, hvorfor du gerne vil lave ændringer. Space management og facility management har meget med hinanden at gøre. Læs mere om netop facility management her.

Effektivt overblik: Derfor giver space management mening

Nem og hurtig montering af space management-sensorer

En af fordelene ved RoomAlyzer-systemet er, at monteringen af vores sensorer er helt enkel. Ingen af sensorerne skal have trukket kabler, da de er trådløse. Samtidig kan de i langt de fleste tilfælde sættes op med den dobbeltklæbende tape, der følger med dem.

Skal du sætte mange små MICRO bordsensorer op, gør vi det som regel for dig, og vi sørger for at lægge opsætningen udenfor almindelig kontortid, så vi ikke er i vejen for dine medarbejdere. Vi kan næsten altid klare opsætningen inden for en enkelt dag.

Så snart vi har monteret sensorerne, sørger vi for, at du får et opstartsmøde, så du kan tage dine data i brug. Alle data samles i RoomAlyzer-systemet og kan også sendes videre til de systemer, du arbejder med i forvejen. Vi hjælper gerne med integrationen, ligesom vi også gerne giver en hånd med kommunikationen overfor dine medarbejdere. Det er vigtigt, at alle på arbejdspladsen forstår, hvorfor målingen bliver lavet, og at det både handler om bæredygtighed og at spare på midlerne, men også om at lave en indretning, der passer bedre til alles behov.

Du får data, der er udviklet sammen med facility managers

Det er data, der er det afgørende, når du arbejder med space management og gerne vil forbedre udnyttelsen af dit areal. Derfor har vi arbejdet tæt sammen med vores kunder for at sikre, at RoomAlyzer-systemet viser dig de data, der er relevante for at kunne optimere brugen af plads.

I systemet har du derfor blandt andet data, der viser:

 • Hvilke borde er ledige, og hvilke er i brug lige nu?


 • Hvilke borde og lokaler er i brug på hvilke dage og hvilke tidspunkter?


 • Hvor mange borde og lokaler står samlet set ledige og i hvor lang tid? 


 • Vi bruger grafer, plantegninger og heatmaps til at give dig et enkelt og hurtigt overblik


 • I mødelokaler kan vi både vise: Hvor meget og hvornår bliver mødelokalet brugt? 


 • Og hvor mange er i mødelokalet, når det er i brug? 


 • Vi samarbejder med bookingsystemer og laver altid gerne integrationer. 


Sensorbaseret space management kan på en og samme tid hjælpe dig med at spare penge, forbedre indretningen af dine faciliteter for medarbejderne og gøre driften af dit areal væsentligt mere bæredygtigt (ESG). Ved at optimere og styre brugen af ​​faciliteter såsom kontorer, undervisningslokaler, mødelokaler og fællesarealer kan du altså ramme mange dagsordner inden for facility management på én gang.   

Data fra sensorerne giver dig et nøjagtigt datagrundlag og kan dermed hjælpe dig med at planlægge arbejdspladsen i et kontor, fordi du analyserer behovet for blandt andet skriveborde, mødelokaler og fællesarealer. Du kan blive klogere på det flow af mennesker, der er på en arbejdsplads i løbet af ugen eller et døgn. Denne data kan også hjælpe dig med at optimere indkøb, energi og rengøringsbehov. Der er mange penge at spare, hvis du kan leje færre lokaler - eller undlade at bygge nyt, fordi du i stedet bruger det, du har, bedre. Det har også stor betydning for dit grønne regnskab og er måske i virkeligheden den største energioptimering du kan lave. 

Hvad kan jeg opnå med sensorbaseret space management?